SSL Resource
Tehokkuutta valonmittauksiin

Merkkivalot -standardien mukaiset mittaukset luotettavasti

Mittaamme erilaisista signaali- ja merkinantolaitteista niiden standardinmukaisuuden. Mittaus- ja kalibrointitodistukset ovat jäljitettävissä Suomen Mittatekniikan keskus MIKESiin / USA:n NIST:iin

Ohessa muutamia esimerkkejä mittausstandardeista joita olemme mitanneet. Jos et löydä etsimääsi, lähetä teidän testausstandardinne niin voimme mahdollisesti tarjota myös siihen testauspalveluita.

VMS-tuotteiden optiset testit

Mittaamme B-tyypin goniometrillamme ja L-luokan fotometrillä VMS-tuotteiden (variable traffic message sign) optiset parametrit standardin EN 12966-1 mukaisesti.

Aurinkoa simuloivalla valonlähteellämme (LED-valonlähde / Xenon) saamme kaikki vaaditut illuminanssitasot 4 - 40 000 lx molemmilla 5° ja 10° valaisukulmilla. Suurikokoisten näytteiden mittaamiseen käytämme C-tyypin goniometriä.

Raportoimme:

  • luminanssin
  • luminanssisuhteen
  • keilan leveyden
  • tasaisuuden
  • väriluokan.
Vaihtuvasisältöinen liikennemerkki
Vaihtuvasisältöinen liikennemerkki

Mittaushinnat määräytyvät mitattavan tuotteen tyypistä, koosta ja tilauskohtaisesta testausmäärästä.


Mitä sinun tulee mitata? Asiantuntijamme apuna

Signaali- ja varoitusvalojen mittaukset

Standardin ECE R 65 mukaan signaali- ja varoitusvaloista tulee mitata valonjako määrätyillä mittaustasoilla sekä efektiivisen valovoiman / valopulssimuodon arvot. Mittaamme nämä goniofotometrillä ja välkyntämittarilla SSL L-200 ja todennamme valonlähteen standardinmukaisuuden. Mittauksista tehdään raportti hyväksytty/hylätty -taulukolla

Luminanssimittaukset kuvantavalla luminanssimittarilla

Mittaamme valonlähteiden ja signaalivalojen luminanssijakaumia kuvantavalla luminanssimittarilla. Luminanssikamera on kalibroitu tarkkuusfotometria vastaan tunnetulla referenssivalonlähteellä.

Kysy lisää mittauspalveluistamme!

 Tarve signaali- ja varoitusvalojen mittauksille? 

Junien merkkivalojen mittaukset

Junien merkkivaloja mitataan standardin EN 15153-1:2013 mukaan. Siinä vaaditaan, että valovoiman kulmajakauman tulee olla tietyissä rajoissa, samoin valon värille asetetaan hyväksytyt värikoordinaattialueet. Todennamme nämä C-tyypin goniospektrofotometrilla.

Kysy lisää mittauspalveluistamme!


Mittaus- ja kalibrointitodistukset ovat jäljitettävissä Suomen Mittatekniikan keskus MIKESiin / USA:n NIST:iin.


Etkö löytänyt vastausta?